Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2016 13:29 - Българка срина управляващите със земята! Мрежата прегря след тази случка, думите й...
Автор: glaqm Категория: Тя и той   
Прочетен: 4989 Коментари: 14 Гласове:
27

Последна промяна: 10.10.2016 13:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това не е страшна приказка. Това е истинска история. Виждали ли сте как чужденец, който никога не е стъпвал в България, плaче за нея без глас, а сълзите му капят в чинийката с швейцарско сирене? Аз видях. Винаги съм описвала България с най - красиви думи, с много обич. Този път направих едно друго представяне - съпоставка между България, която виждаме всеки ден, и онази, другата, за която копнеем, която изгубихме, която не можахме да съградим. 
Представих България чрез седемте смъртни гряха. Чужденците, които ме слушаха, бяха от най - различни държави - Полша, Швеция, Лихтенщайн, Швейцария, Франция, Италия, Мексико.
Първо им показах алчността. Снимки на красиви български плажове, със златист пясък, недокоснати дюни и стъпки на влюбени, оставили пясъчните си следи, за да ги погали и съхрани морето. Залези от земния рай, полюшващи се на вълните последните слънчеви лъчи, неизречени думи, тиха китара и миди, изпечени на ламарина. После снимките се смениха и хората видях разрушени дюни, гъсто построени хотели и плажове, дувари до небето и едно измъчено и уморено от агресията море, което се опитваше да събере лъчите на заника, но не му достигаше пространство, за да протегне вълните си...
След това им показах гнева. Снимки на български села, с подредени и чисти дворове, с кипящ живот, с училища, пълни с деца, стада по - тучни пасища, извори с жива вода, занаятчии и земеделци, пълни шепи с лято, плодове и мед, се смениха с картина на обезлюдени села, потурени къщи, изоставени градини, буренясали ниви, старци, останали сам -сами на прага на последната оцеляла къща, цигански гета, цели улици, превърнати в сметища, детски площадка, обрасли с тръни, затлачени от боклуци речни корита, изсечени гори, пребити на улицата, пред очите на деца, животни... Разказах им, че гневът срещу разрухата и беззаконието е прогонил хората от България. Гневът е грях. Простено ли е да избягаш, не съм съдник, а само свидетел.
След това им показах ленноста, чревоугодието и надменността. Не ми беше трудно.
Първо им показах дядо Добри и им разказах за това какво прави всеки ден, въпреки многото си лета. После достатъчно бе да покажа парламента и лицата не депутатите, дремещи по - време на заседание. Много лица - подпухнали, бездуховни, оядени, гримирани, за да не си личи отегчението, лапащи на депутатски трапези и банките, къщи като дворци ма кметове и управници. После им разказах за Ботев, Левски и Раковски, за хъшовете, за Паисий. Показах портретите им, закачени в кабинети, зад лицата на онези, подпухналите Грутеска.
След това им показах завистта. Разказах им вица за казана с българите в ада, който, единствен по -рода си казан, няма нужда да бъде охраняван, защото, някой ако се опита да изпълзи, другите го дърпат обратно надолу. 
Накрая им показах похотта. Проститутки по - магистралите, трафика на млади българки за бели робини, майки, търгуващи с децата си, докато те още са в утробата им, циганки, които раждат на 11 и 12 години, а след това разчитат на държавата да ги издържа, но продължават да се плодят.
Когато екранът изгасна, никой не проговори. В стаята беше се настанила мъртва тишина. 
Тогава видях, че жената от Лихтенщайн плаче, а сълзите й капеха в чинийката. Единствено италианецът, с пресипнал от покруса глас, попита:"Но защо, защо направихте това...?" 
Нямах отговор. Не,имах. Но нямаше да повярват... Успях да кажа само няколко думи на Екзюпери: "Хората имат различни звезди. За тези, които пътуват, звездите са водачи. За други са само малки светлинки."

автор: Лидия Делирадева, lentata.com

http://opoznaybulgaria.com/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B5%D0%BC/5388/



Гласувай:
30



1. apostapostoloff - Унищожихме онази пародия на държава,
10.10.2016 15:06
наречена НРБ, и изградихме нова държава, която се превърна в еталон и образец за цяла Европа.

Този гнусен пасквил на мръсницата Делирадева е поръчан в Москва и предизвиква само присмех, погнуса и презрение. То бива, бива примитивна низост, ама чак толкова не бияа.
цитирай
2. krumbelosvet - Не сме НИЕ направили тпва.
10.10.2016 20:10
Победителите в Студената война го направиха, като ползваха и зомбирани "анти" и "фоби", като дежурния си побратм - "апостола" от коментар1.
цитирай
3. glaqm - apostapostoloff
10.10.2016 20:13
Явно гледате през розови очила или въобще ви липсват такива. Кое е за образец? Потрошените улици и тротоари, разрушените къщи и сгради, агресивните деца, обезлюдените села, затворените училища, проститутките по улиците, застроените плажове, изсечените гори, замърсените реки и гори и още мога да изброявам. Посочете ми, кое е за пример?
цитирай
4. rozzata - Определено нищо не е за пример, от ...
10.10.2016 20:25
Определено нищо не е за пример, от живота който живеем в Бълрария в 21в. И има още толкова много неща, които не са посочени. Всеки, който дойде тук ни се чуди, как живеем, как оцеляваме и не могат да го проумеят. Хора живеем ден за ден него ли разбрахте, не разбрахте ли, че и който да изберем ще е същият дебилник и пак: Ще краде, пак ще пере пари, просто едно колело което се върти и няма излизане от него. Аз съм казал, няма да гласувам за никой, какво да гласувам за дебили, които продадоха България, дебили които окрадоха България. На имигранти ми дават по 1500лв, а един пенсионер кара с 130лв, да не говорим, че минималната заплата няма и 450лв, да не говорим за по - голяма сума. Тука всеки те третира, по - зле и от куче, всеки си прави каквото иска. Каква свобода, питам аз като даже нямаш право на буплично мнение, идва общинара и ти прави забележка. Цялата държава е една, голяма пародия, мутринска държава която се управлява от тях и медийте, които работят за тях. Хайде стига глупости, нова държава, европейски стандарти, къде е европейската заплата, а Апостолов?
цитирай
5. kokomoko - Да, точно така си е!
10.10.2016 22:35
Да, точно така си е!
цитирай
6. sophia11011 - България сме българите.
11.10.2016 02:36
Ако ние не помислим за себе си , един за друг, с любов и със светли идеи за бъдещето, вместо да гледаме все чуждата паничка и да има по-зле от нас, че да се успокояваме с това...., няма да се оправим. Европа, Русия, Америка... всяка държава си гледа собствения интерес. Ислямските държави също си гледат за мюсулманите..., сега ги пускаме у нас и после като ни завземат територията, няма да сме достатъчно , за да ги изгоним. Бъдещето зависи от това, какво парвим днес. Много е важно да изберем хора, които да направят най-важното за БЪлгария- съхранението на граници и народ. Не с черногледство, а с мисъл и мъдрост трябва да се гледа като има избори. И аз съм разочарована от управляващите, но и ние сами си ги натресохме и си ги държим там... едно време сме били много по-настоятелни и силни, сега сме станали егоисти и всеки гледа сам за себе си,за това ни управляват хората, които ни затриват!!! Едва се побирам в кожата си като чета подобни статии и като гледам реалността. Освен това виждам колко лесно може да се подобри живота на хората, малко по малко , само ако имаме хора, които да се хванат с тази идея. Наистина не е трудно.
Пожелавам България да оцелее и да се изчисти от чуждоземците от третия свят, чиято идеология за живот е унищожителна и мръсна! България да пребъде и да се радваме отново на китни села и чиста природа! Пожелавам да съхраним своите национални богатства и култура и никога повече да не попадаме по управление на толкова долни и продажни псета! Нека от сега нататък бъде светлина и успех в името на доброто и в името на нашата Християнска вяра и идеология! Амин!
цитирай
7. kuschel - Шарлито е професионална костилка ...
11.10.2016 06:52
Шарлито е професионална костилка на гъз. Не му се връзвайте На немски прякорът му е "квак" (quack).
цитирай
8. nadzambunata - Ох, колко трогателно, малиииии...
11.10.2016 08:08
Е на кого е показвала тия снимки, на тия които им беше нужно нашето падение ли? А от кои години бяха снимките на богатата България - отпреди 9-ти или после? А разказа ли им за измислената индустриализация и изслеването от хубавите села и разселването в коптоти-блокове? А знае ли сантименталната кака, че Австрия има индустрия без да е пипала селата си? И че преди да изгради тази индустрия е изселила огромни количества хора от Бохемия и Моравия към Австрия? Абе мани, некакви сълзливи пасквили тука...
цитирай
9. breeze - Погледнете се в огледалото блог бг.
11.10.2016 10:33
Това е България днес.
Това ще бъде и в бъдещето.
Спорове дребнави, обиди големи,
подлизурковци засмени.
цитирай
10. saankii - прав си,breeze...какъв пародиен маскарад на чалгата върви тук...
11.10.2016 12:48
Екзюпери: "Хората имат различни звезди.
За тези, които пътуват, звездите са водачи.
За други са само малки светлинки."

българите сме мисионери,пръснати по Света..
и,това не е Игра на зарове!
цитирай
11. ravramov - Те поГЕРБаха България!
11.10.2016 13:22
Долни предатели и българоубийци!
цитирай
12. bojil - Знам я добре онази безсрамна ист...
12.10.2016 16:21
Знам я добре онази безсрамна истеричка- тя не се свени да клевети България навсякъде,където я засърби крастата и да вика на черното "бяло". Трезво мислещите хора не се връзват на пропагандните й филми,които показват само част от истината а най-важното скриват.
цитирай
13. dimat - Ха така,коментиращи!
12.10.2016 23:54
Изключвам първия,дежурен урод,това природно недоразумени!

Но,я се вижте останалите!

Само хленч и вой,как този или онзи чужденец(държава),или пък "нашите" управници са ни виновни!

САМО НИЕ,ЧИСТИЧКИТЕ,ПОЧТЕНИТЕ,НЕОПЕТНЕНИТЕ,СМЕ НЕВИННИ СЪДНИЦИ НА НАШАТА РЕАЛНОСТ!

Не ви ли е срам,г-жи и господа,денонощно да клечите пред мониторите и непрекъснато да хленчите?!

За цели 26 изминали години,поне за миг не видяхте ли и някаква вина,ако не вина,поне причина в себе си,за изграждането и поддържането на това уродство,в което сме затънали?!!!

Успокояваме си гузната съвест,с някаква си вселенска предопределеност,били сме някакви си "пътешественици",абе всико,само не и това,което всъщност сме -страхливи,инертни,малоумни,готованци,сеирджии...!

Все "народностни" качества,за които малцина се престрашават да споменат,удавени в хули и викове от останалите,ВЕЧНО ЧАКАЩИТЕ НЯКОЙ "ДА НИ ОПРАВИ" И ВЪОБЩЕ НЕ УСЕЩАЩИ,КАК 26 ГОДИНИ ЯКО НИ "ОПРАВЯТ".

А няма никакъв друг начин за да се излезе от омагьосания кръг на собственото ни унищожение,АКО ПЪРВО НЕ ПРОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ!!!

Останалото ще си остане хленч и вой,до пълното ни изчезване като народ!!!

цитирай
14. zaw12929 - НАЙ ВАЖНОТО ЗА ДЕНЯ: 1. Над 3 000 ...
13.10.2016 13:02
НАЙ ВАЖНОТО ЗА ДЕНЯ:
1. Над 3 000 000 НЕЛЕГАЛНИ ще бъдат заселени в ЮЖНА БЪЛГАРИЯ с благословията на правителството?!!
https://www.bnoshipka/index.php?special=novini&cat=1&id=139

2. Само за няколко месеца в София са регистрирани над 200 изснасилвания от Мигранти!
https://www.bnoshipka/index.php?special=novini&cat=1&id=142

3.Тези джихадисти щурмуват България с маски на бежанци (видео със смърт 18+)
http://www.blitz/news/article/263953

4. 4000 въоръжени ислямисти са проникнали в Европа като бежанци!
http://bultimes/4000-vaorazheni-islyamisti-sa-proniknali-v-evropa-kato-bezhantsi-video/

5. Арабин кла момче пред дискотека в Студентски град
http://www.sosnovini/

6. Започна се! Мигранти прободоха 6 пъти 22-годишната Никол!
https://www.bnoshipka/index.php?special=novini&cat=1&id=116

7. 16-годишна сирийка призна: Бежанците ненавиждат християните! Мислят само как да ви избият!:
https://www.bnoshipka/index.php?special=novini&cat=1&id=133

8. 800 мигранти се млатиха в Харманли, нападнаха полицията с камъни !!!
https://www.bnoshipka/index.php?special=novini&cat=1&id=138

9. Отново! Мигранти помляха с ножове и камъни българин в "Овча Купел"
https://www.bnoshipka/index.php?special=novini&cat=1&id=141

10. Мигрант влезе в сервиз в София, извади пистолет и започна да стреля! Един българин е...
https://www.bnoshipka/index.php?special=novini&cat=1&id=131
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: glaqm
Категория: Тя и той
Прочетен: 133823
Постинги: 38
Коментари: 85
Гласове: 1358
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031