Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2015 13:33 - АМЕТИСТ
Автор: glaqm Категория: Тя и той   
Прочетен: 3417 Коментари: 1 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Аметистът- пътят към спокойствието и балансираната енергия
Легендата разказва как в древен Рим красива девица, наречена Аметист, била превърната в колона от бял камък, за да бъде спасена от един отмъстителен бог. Разкайвайки се за своя отмъстителен нрав, богът на виното посипал сок от грозде върху вкаменената девойка и така създал аметиста. Вярва се, че този красив лилав представител на семейството на кварцовите камъни предпазва от опиянение и е символ на родените през месец февруари. Наличен в разнообразни цветови нюанси и форми, аметистът е един от най-известните кристали в наши дни, поради вярването, че укрепва лечебните сили и характерните човешки качества.
Този камък благоприятства процеса на взимане на решения, като внася чувство за общност и духовно самопознание, и за прилагането решенията и самопознанието на практика. Аметистът подобрява паметта и усилва мотивацията, което подпомага способността да си поставяте реалистични цели.
Идеален камък за балансиране между върховете и спадовете в живота, подкрепящ емоционалното центриране. Той прогонва гнева, яростта, страха и раздразнението. Облекчава тъгата и скръбта, подпомага примиряването с тежки загуби.
Аметистът лекува от алкохолизъм
Аметистът помага при различни зависимости, донася равновесие и балансира мислите на човек. Почти на всеки днес е известно , че водата има памет. Кристалната й решетка се настройва в зависимост от посланието, което приема. Поставен във вода, аметистът е уникален в уравновесяването на мисълта. Премахва страх, разпокъсани мисли, неувереност, нестабилност. В Древна Гърция с него е лекуван дори алкохолизъм. Препоръчвам на тези, които имат подобни усещания и състояния на депресия, колебания, неврози – да пият вода, в която има аметист.
Може да се използва и при медитация или при занимания, свързани с управление на сънищата. Някои приемат, че аметистът носи щастие. Или че предпазва от магии. Вярвало се в миналото, че аметистът може да предпази дори от натравяне, ако се пие от чаша, изработена от него. Също така, ефектът от аметиста се увеличава когато се комбинира с розов кварц.



Гласувай:
47



1. enigma3 - Невероятно, много красиво :)
01.05.2015 12:28
Невероятно, много красиво :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: glaqm
Категория: Тя и той
Прочетен: 134691
Постинги: 38
Коментари: 85
Гласове: 1358
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930