Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2014 13:49 - Слонът Раджу се разплака след края на 50-годишното си робство
Автор: glaqm Категория: Тя и той   
Прочетен: 2589 Коментари: 3 Гласове:
45

Последна промяна: 08.07.2014 13:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image Невероятни снимки показват момента, в който слон, окован във вериги и бит в течение на половин век, се разплаква, когато най-накрая получава своята свобода. Раджу редовно е кървял от раните си, нанасяни му от оковите с шипове, и е трябвало да оцелява само с малкото храна, която му давали туристите, след като бил хванат от своя „собственик“. След 50 години на мъчения обаче животното избухна в сълзи на радост, докато бе спасявано от организация, бореща се за защита правата на животните. Раджу получи свободата си на 4 юли, в Деня на независимостта на САЩ. Базираната в Лондон организация за защита на дивата природа Wildlife SOS се намеси и спаси Раджу от сигурна смърт в оковите, след като научи за неговите страдания в Индия преди година. Всеки ден величественото животно е било принуждавано да протяга хобота си и да проси жълти стотинки от случайните минувачи, хранейки се само с пластмасови и хартиени отпадъци.
image
Миналата седмица екип от 10 ветеринари и експерти по дивата природа обединиха сили с 20 горски и шестима полицаи, за да сложат край на мъченията на Раджу в Ута Прадеш. Мисията по освобождаването на слона се е провела под прикритието на тъмнината, за да бъдат по-малко хора застрашени по време на опасното спасяване, а и животното е могло да бъде защитено от горещите слънчеви лъчи.
image
Пуджа Бинепал, говорителят на организацията, описа спасяването на слона като „невероятно емоционално“. „Раджу е прекарал последните 50 години в жалко съществуване, окован денонощно. Това е акт на нетърпима жестокост. Докато го спасяваха, хората от екипа останаха поразени, когато слонът заплака. Беше изключително емоционален момент за всички нас. Ние знаехме в сърцата си, че той разбира, че го освобождаваме. Слоновете са не само великолепни, но са и много интелигентни животни, за които е доказано, че чувстват скръб. Ние едва ли можем да си представим как той се е мъчил половин век. Докато не се намесихме, той не е знаел какво е да ходиш и да не си окован във вериги – случаят наистина е много трагичен“, каза още Бинепал.
image
Дръзкото спасяване на слона бе проведено точно година, след като организацията научава за Раджу. То стана възможно, след като собственикът му не успя да представи в съда никакви документи, доказващи, че слонът е негова собственост. Не е известно как точно Раджу се е оказал в ръцете на своя робовладелец. Предполага се, че той е бил разделен с майка си още когато е бил много малко слонче. image  



Гласувай:
45



1. анонимен - Тъжна история, но с хубав край, б...
08.07.2014 14:05
Тъжна история, но с хубав край, браво на хората които са го спасили. Трябва да разберат хората, че животните са ни дадени за да ни помагат, да се учим от тях, те създават един перфектен баланс, изграден от красота, те не са тук да ни служат и да ги подчиняваме. Те са същяства като нас, иамт чуства, обичат, носят душа.
цитирай
2. glaqm - Животните са интелигентни и имат ...
08.07.2014 20:15
Животните са интелигентни и имат чувства. Подобно деяние е гавра срещу живота им. Те не са играчки та да ги използват за забавление, а са живи същества. Една костенурка може да реагира на гласове и да ги разпознава. Търси контакт с хората и се привързва към тях. Какво да говорим за слоновете, които са толкова умни и държът на семействата си. Това, че изглеждат различно не ги прави маловажни и незначими, а напротив и те са като нас в други тела!
цитирай
3. insar - Откъде идва тази бездушност и са...
08.07.2014 20:58
Откъде идва тази бездушност и садизъм у някои хора??? Не мога да си представя как можеш да гледаш с безразличие страданията на каквото и да е живо същество!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: glaqm
Категория: Тя и той
Прочетен: 133829
Постинги: 38
Коментари: 85
Гласове: 1358
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031