Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2014 15:10 - Вижте Рая През Очите На Благословената Акиана
Автор: glaqm Категория: Тя и той   
Прочетен: 2614 Коментари: 0 Гласове:
38

Последна промяна: 17.06.2014 15:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Детският ум и сърце са толкова чисти и далеч от битовият материализъм, с който ние възрастните пълним главите си ежедневно,  че е доста често срещано явление при децата да виждат и усещат много повече от заобиклящата ни реалност. Дори в библията е казано: „освен ако не се промениш и не станеш като малките деца, никога няма да познаеш небесата” – Матю 18:3.

В този ред на мисли може би е добра идея да се вслушваме в думите на това малко момиче, което твърди, че е посетила рая и се е срещала с енергията на Исус и самия Бог. Независимо дали ще вземете думите и за чиста монета или не – нейният талант и поетизъм са неуспорими, а творбите просто спиращи дъха!

image image image

Нейното име е Акиана Крамарик и е родена в Литовско семейство, през юли 1994 година, с подводно раждане в Илиноис, САЩ.

Акиана, чието име на Литовски означава Океан, както и семейството и, са отгледани без да посещават традиционни училища. Вместо това са били обучавани вкъщи, като не са имали достъп до телевизия, само до няколко книги. Освен това родителите на Акиана са атеисти и за тях е била огромна изненадата, когато чуват първите истории на малката за Бог, едва на четиригодишна възраст. Родителите и са убедени, че историите и няма как да са провокирани или внушени от външни лица точно поради затворения начин на живот, който двамата са избрали за семейството си. Въпреки непознатата за тях до сега тема за Божественото, родителите на Акиана я подкрепят във всичко, което прави - и това е удивителният резултат:

image image image

 Акиана започва да скицира, когато е на четири. С напредването на възрастта, картините и стават все по-комплексни и изразителни; започва да пише и поезия.  Първият и завършен автопортрет се продава за 10,000 долара. По-голямата част от парите Акиана дарява на деца в неравностойно положение. Според нея, изкуството и е вдъхновено от виденията за рая, които има, както и от личната и връзка с Бог. „Аз съм самоук художник, Бог е учителят ми.”

image imageimage image

Акиана обяснява на родителите си, че Бог и дава видения и талант да създава картините и поезията си. Родителите на момичето скоро приемат християнството за своя религия, повлияни от изумителните и картини. “Акиана донесе не само изкуство в дома ни, тя ни дари с духовно пробуждане”, споделя майка и в интервю.

"Дева Мария и Младенеца"

image

Родителите на Акиана разказват как веднъж са я видели загледана в нищото с усмивка на лице и закачлив поглед, когато я питат какво прави отговорът и е повече от описателен:

Отново бях с Бог, каза ми да не спирам да се моля; показа ми къде живее - изкачих се по прозрачни стълби, а под тях имаше бликащи фонтани, тялото му беше чиста светлина; най-много ми харесаха ръцете му – бяха гигантски! Нямаха кости, нито пък вени, кожа или кръв, вместо това по тях имаше карти и събития. Каза ми да запомня хиляди, хиляди мъдрости, които ми показа върху свитък, но той не беше хартиен, по скоро много силна, интензивна светлина! За няколко секунди се почуствах изпълнена с вдъхновение, реших – от сега нататък ще ставам рано всеки ден и ще рисувам...дано някой ден успя да нарисувам всичко, което ми беше показано!

Акиана е едва на три, когато това се случва и въпреки това все още си спомня с яснота първото съобщение, което Бог е имал за нея: „Трябва да направиш това и аз ще ти помагам”, „Сега вече можеш и ти да помагаш на хората

Когато я питат как знае, че си говори с Бог тя само казва: „Защото мога да чуя гласът му....тих и прекрасен.”

Акиана  винаги има ясна визия за лицата и местата, които рисува; винаги, когато се моли преди да започне някоя картина тя получава видение. Когато обаче решава да нарисува Исус, прекарва повече от година в обмисляне на модела. Накрая Акиана моли цялото си семйство да се молят заедно с нея за получаване на визията на Исус. На следващия ден, висок здрав мъж се появява на вратата им да търси работа като дърводелец. Акиана мигновено знае, че това е мъжът, който трябва да бъде нейн модел за Исус. Дърводелецът се съгласява първоначално, но след това се отказва, защото според него – не е достоен да изобразява Учителя. Акиана решава да се моли на Бог, за да промени решението му. След известно време дърводелецът, който желае да остане анонимен, в действителност се обажда на семейството на Акиана и казва, че Бог иска от него да позира за картината.

" Татко прости им" и "Принцът на Мира" 

image image

Хората се чудят понякога защо точно Акиана е избрана да рисува Бог. Нейният отговор отново е простичък: „Защото съм благословена от Бог. Единствената и едничка причина да съм благословена е, за да помагам на хората. Искам да помагам на хората. Искам хората да намират надежда в картините ми. Искам да насоча вниманието им към Бог.”

Вижте всички творби на талантливата Акиана тук: www.akiane.com

  Източник: www.examiner.com



Гласувай:
38



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: glaqm
Категория: Тя и той
Прочетен: 134684
Постинги: 38
Коментари: 85
Гласове: 1358
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930