Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.09.2018 10:00 - ПЕНТАГОНЪТ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ЗА КАКВО Е ПОХАРЧИЛ 21 ТРИЛИОНА ДОЛАРА!!!??
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1716 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АКО ВИ МЪРЗИ ДА ЧЕТЕТЕ ,ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО В ЛИНКА ДОЛУ....ТЕКСТА Е 
Превод: Илиян Станчев

Няма правописна грешка в заглавието – не става дума нито за милиони, нито за милиарди. Двадесет и един трилиона долара се губят от отчетите на военното министерство на САЩ от 1998 до 2015 г. imageЕдин от предишните министри на отбраната на САЩ Робърт Гейтс по време на посещение в Косово през 2008 г. Снимка: The U.S. Army / CC BY 2.0

Лий Кемп, truthdig.com

Двадесет и един трилиона долара.

Данни на Пентагона показват, че той няма документи, с които да отчете разходи за 21 трлн. долара. Да, говорим за трилиони, с „т”. Тази информация може да промени всичко. Но за това малко по-нататък.

Има определени неща, които човешкият ум не може да прави. Сложните ни мозъци не могат да виждат света в инфрачервено, не могат да произнасят наобратно думи по време на оргазъм и въобще не могат да възприемат числа над няколко хиляди.

До няколко хиляди можем да ги усетим,

да си ги представим. Всички сме били на стадиони с по няколко хиляди души и имаме представа какво са толкова хора (и колко хлъзгав става подът под краката ни).

Но милиони не можем да си представим. Превръщат се в неясна мъгла. Опитът да си ги представим е като да се опитаме да прегърнем спомен. Може би знаете какво може да се купи с един милион (може дори да искате това нещо), но вероятно не знаете колко е висок куп с един милион долара в еднодоларови банкноти. Вероятно не знаете и за колко време работещият на минимална заплата ще изкара един милион долара.

Затова и опитите да осъзнаем – наистина да осъзнаем, че Пентагонът е похарчилбезотчетно 21 трлн. долара между 1998-а и 2015 година, ни убягват подобно на това да чуете от майка си, че третият ви братовчед, с когото сте се виждали само два пъти, се развежда. Изглежда смътно обезпокоително, но забравяте за това след 15 секунди, защото… какво друго да направите?

Двадесет и един трилиона.

Но да се върнем в началото. Преди две години професорът по икономика Марк Скидмор чува бившата зам.-министърка на благоустройството и градското развитие Катрин Остин Фитс да казва, че от службата на главния инспектор на Пентагона са открили 6,5 трлн. безотчетни разходи  за 2015 г. Тъй като е професор по икономика, Скидмор си помислил: „Сигурно говори за 6 милиарда долара. Ако са 6 трилиона, това значи, че Пентагонът не може да се отчете за пари, които са

повече от брутния вътрешен продукт на цяла Великобритания.

Но и 6 млрд. безотчетни харчове също са огромна сума.”

Затова Скидмор се заема да прегледа доклада на главния инспектор и открива нещо интересно: наистина става дума за трилиони! Безотчетни харчове за 6,5 шибани трилиона за 2015 г.! Съжалявам за лошия език, но според граматическите правила, думата „трилион” винаги трябва да бъде предшествана от „шибан”. И наистина са повече от БВП на Великобритания.

Скидмор провежда скромно изследване. Според материал на „Форбс“ от декември 2017 г., „той и Катрин Остин Фитс… проучват редица държавни уебсайтове и откриват подобни доклади още от 1998 г. Въпреки че документите са непълни, правителствените източници говорят за разходи за 21 трлн. долара, за които липсват документи, изхарчени от министерствата на отбраната и на благоустройството и градското развитие в периода 1998-2015 г.”

Да спрем за секунда и да си представим колко са 21 трлн. долара (което не можем, защото ще причини късо съединение в мозъка ни, но все пак да опитаме).

  1. Предполага се, че всички пари на фондовата борса  са 30 трлн. Долара.
  2. БВП на Съединените щати е 18,6 трлн. Долара
  3. Представете си куп с пари само с банкноти от по 1000 долара. Колко висок ще бъде този куп, ако парите в него са един трилион долара? 101 километра.
  4. Представете си, че изкарвате по 40 хил. долара годишно. Колко време ще ви трябва да изкарате един трилион? Не си го поставяйте за цел, защото ще ви трябват 25 милиона години (което звучи доста, но съм чувал, че щом прехвърлите десет милиона години, времето започва да лети, защото вече сте научили наизуст пътя до офиса, къде е кафе машината и пр.)

Човешкият мозък не е създаден да мисли за трилиони долари. И определено не е създаден да мисли за изхарчени от министерството на отбраната 21 трилиона, за които то няма документи. Тези числа звучат безумно. Като Алекс Джоунс да открие татуировка на задника си, направена му от извънземни.

Но това число 21 трилиона идва от службата на главния инспектор на министерството на отбраната. Макар че, както пише „Форбс”, „след като Марк Скидмор започва да разпитва службата за тези необосновани харчове, нейният сайт, който документира, макар и в непълен вид, тези „счетоводни напасвания”, мистериозно е свален.” За щастие много хора преди това

успяват да свалят копия от доклада,

който можете да видите тук .

Ето още нещо важно в статията на „Форбс”, която е единствената в медийното пространство, отразила най-голямата кражба в американската история: „Имайки предвид, че целият бюджет на армията за фискалната 2015 г. е 120 млрд. долара, неотчетените харчове са 54 пъти по-големи от отпуснатите от Конгреса средства.”

Точно така. Без обяснение са изхарчени 54 пъти повече пари от отпуснатите от Конгреса. Добре е да знаем, че Конгресът върши 1/54 от работата си да надзирава военните харчове (всъщност си мислих, че върши дори по-малко). Това явно означава, че 98% от всеки долар, похарчен от армията през 2015 г., е похарчен неконституционно.

Данните от службата на главния инспектор за безотчетните харчове карат нетното състояние на Джеф Безос да изглежда като на малчуган, който подритва консервена кутия на улицата. „Докладът на главния инспектор от юли 2016 г. посочва, че безотчетните средства са резултат от неуспеха на министерството на отбраната да коригира дупките в системата.” Обясняват мистериозните харчове на трилиони долари с „неуспеха да се коригират дупките в системата”? Все едно аз да кажа, че съм правил секс със сто хиляди мравояда, защото не съм гледал къде стъпвам.

Двадесет и един трилиона. Изговорете го бавно.

В крайна сметка няма обяснение за такова количество безотчетни неконституционни харчове. В момента за пръв път в историята си Пентагонът е във финансова ревизия, в която участват 2400 ревизори. Не се и надявам да им бъде позволено да стигнат до дъното на тази история, но ако американците наистина осъзнаят това число, ще настъпи огромна промяна в страната и света. Това значи, че доларът се спуска стремглаво надолу към обезстойностяването. Ако Пентагонът крие харчове, които са много по-големи от влизащите във федералното правителство средства от данъци,

това означава, че правителството печата колкото си иска пари,

мислейки че няма да има последствия. Но щом тези трилиони бъдат отчетени, нашата валута ще има още по-ниска стойност от сегашната и ще бъде само въпрос на време да избухне инфлация.

Означава и че всяко твърдение на правителството, че няма пари за някой проект, е смехотворно. Очевидно то може да създава колкото си иска пари за бомби и смърт. Това обяснява как при Доналд Тръмп армията може да хвърля  над 100 бомби дневно, всяка от които струва над един милион долара.

Защо тогава правителството не може да „създаде” безкрайно много пари за здравеопазване, образование, за бездомните, ветераните и възрастните, да направи паркирането безплатно и да плаща на „Ролинг стоунс” да изнася концерти в моя квартал? (Сигурен съм, че хонорарът на „Ролинг стоунс” е голям, но един трилион все ще стигне за няколко песни.)

Очевидно правителството може да направи тези неща, но избира да не ги прави. По-рано тази година щатът Луизиана разпрати съобщения за изгонване на 30 хиляди възрастни хора, настанени в старчески домове по програмата „Медикейд”. Да, страна, чиято черна военна дупка може да погълне трилиони долари, не може да намери пари да се погрижи за бедните възрастни. Каква гнусна шега!

Двадесет и един трилиона.

Бившият министър на отбраната Робърт Гейтс каза, че никой не знае накъде хвърчат парите в Пентагона. В слабо отразената му реч от 2011 г. той заяви: „С моя екип разбрахме, че е почти невъзможно да се добие точна информация и отговори на въпроси като „Колко пари харчите?” и „Колко души работят при вас?”.

Дори не могат да разберат колко души работят в едно министерство?!

За всеки, който си търси работа: просто отидете в Пентагона и кажете, че работите там. Изглежда, че нямат много начини да разберат, че не е така.

Ако искате да научите повече, вижте отличния репортаж на Дейвид Де Грау на changemaker.media, защото няма да го чуете от корпоративните масмедии, които са говорители на оръжейната индустрия. Те са любовници на военно-промишления комплекс. На практика не видях никакво отразяване в корпоративните медии по темата с мистериозните 21 трлн. долара. Липсва ми времето, когато Уолф Блитцър от CNN казваше, че парите, които хвърляме за война и смърт – отчетени или безотчетни трилиони – могат неколкократно да преборят глада и бедността по света. Няма причина някой да бъде гладен или да няма подслон на тази планета, но нашата държава изглежда настървена да доказва, че я интересува единствено да печели от смърт и нищета. Нашите медии пък отчаяно искат да покажат, че ги вълнува единствено да крепят морално фалиралата ни империя.

Когато медиите не насъскват населението в подкрепа на военни действия, се занимават да изпълват ефира с лайна, така че цялата нация да не може да чуе дори мислите си. Умовете ни са натъпкани с простотии и действия на малоумни знаменитости. И докато никой не гледа, се случва най-голямата кражба в историята на човечеството, прикрита зад маската на „националната сигурност”.

Двадесет и един трилиона.
 

Не забравяйте.



ВИДЕО:
https://www.facebook.com/DokumentalniFilmi/videos/1798613233550612/




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. predatorkapredatorka - !!!!!!!! да ....
26.09.2018 10:12
Ако Пентагонът крие харчове, които са много по-големи от влизащите във федералното правителство средства от данъци,

това означава, че правителството печата колкото си иска пари,
цитирай
2. olivie - това е само външната страна на нещата
26.09.2018 15:44
Истината е, че просто свръхпечатането се отчита на сметка на Пентагона, защото е известно, че парите дадени във военната област и всяка друга непроизводителна такава, просто се вадят от уравнението точна за да не се срине долара. Нищо ново под слънцето. Сегашната криза, "започнала" при Обама е предизвикана от Китай като пряк консуматор на обезценените долари, който предупреди Щатите да пхрестанат с печатането. После следва Тръмп, но по принцип всичко е отдавна изтървано.
цитирай
3. mileidi46 - ДА!правилно си разбрала...могат и печатат хората:))
26.09.2018 20:39
predatorka написа:
Ако Пентагонът крие харчове, които са много по-големи от влизащите във федералното правителство средства от данъци,

това означава, че правителството печата колкото си иска пари,

а и крадат от народа!!Това е то,,американската прозрачна демокрация!!!
цитирай
4. mileidi46 - Просто си крадат хората,затова и си печатат парички...
26.09.2018 20:46
olivie написа:
Истината е, че просто свръхпечатането се отчита на сметка на Пентагона, защото е известно, че парите дадени във военната област и всяка друга непроизводителна такава, просто се вадят от уравнението точна за да не се срине долара. Нищо ново под слънцето. Сегашната криза, "започнала" при Обама е предизвикана от Китай като пряк консуматор на обезценените долари, който предупреди Щатите да пхрестанат с печатането. После следва Тръмп, но по принцип всичко е отдавна изтървано.

За съжаление..не е само в това проблема ..много им е оплетена играта!
Но на този свят-всичко има начало и ...КРАЙ!
НАЛИ??:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8324391
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031